Golden Community Center Renovation/Addition

Golden, Colorado

Golden Community Center Renovation/Addition

Project Description 

The Golden Recreation Center was a 19,500 sf renovation/addition made up of a 4,900 sf fitness center addition, a 2,000 sf entry addition, with renovations to the lobby/office, locker rooms including new lockers, child-watch area and second floor. The fitness center was constructed of structural steel with brick veneer and an EPDM roof system. The entry addition has steel columns and CMU, with a glu-lam roof structure and asphalt shingles.

Building systems included slab-on-grade, spread footers and foundation walls, structural steel joists, girders and deck and metal studs. Exterior masonry is brick veneer. Interior finishes include skylights, ceramic tile, architectural cabinets and stained oak trim.

The project team implemented a resource efficiency plan that included human and ecological health, water efficiency and the use of local materials.

Quick Facts

Owner 

City of Golden

Architect 

Barker Rinker Seacat Architecture (BRS)

Size (SF)

19,500

Contract

$2.7

Type of Construction 

Renovation/Addition

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1